Dobrodružná cesta zdravých potravín
Vydajte sa s nami na dobrodružnú cestu zdravých potravín. Odkiaľ sú naše potraviny? Koľko k nám cestovali? Kde a ako sa pestovali? Ako sa chovali zvieratá? Čo jeme? Čo pijeme? Čo všetko je v potravinách pridané, aby dlho vydržali a boli „čerstvé“, lákavé, pestrofarebné?
Metodická príručka k téme „potraviny“ prináša okrem popisu výukových programov, pracovných listov, receptov aj „ťaháky“ pre učiteľa :O). Projekt „Dobrodružná cesta zdravých potravín“ sa realizoval vďaka podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v rámci výzvy rozvojového projektu Enviroprojekt 2012 pre uplatňovanie prierezovej témy Environmentálna výchova v súlade so Štátnym vzdelávacím programom.
Autorky:
Ivanka Kopálová - učiteľka Základnej školy Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici
Zuzana Gallayová – odborná asistentka na Fakulte ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene
Pracovné listy
Ekopoľnohospodársky deň
Cesta potravín k nám
Farmársky jarný deň
Pátračka, alebo čo bolo na desiatu
Recepty starých mám
Farmársky jesenný deň - odrody jabĺk